01 octombrie 2013

01 octombrie 2013

–          Şi, ce mai zici?

–          Ce să mai zic? Am cam amuţit. Dacă guvernul american s-a închis, şi-a trimis oamenii în concediu, în octombrie, la întâi octombrie, pe perioadă nedeterminată, şi doar armata mai lucrează, iar gruparea aia, Anonimus, zice că pe 5 noiembrie o să arate ce poate şi cum va distruge ea sistemul nedrept şi corupt… ce-aş putea să mai zic?

–          Tu crezi că va fi ceva aşa spectaculos în America?

–          Dar gândeşte-te şi tu! Ce înseamnă asta pentru popor, pentru situaţia financiară şi asistenţa  socială de-acolo, câte milioane de oameni angajaţi ai guvernului rămân “în concediu”?

–          Poate că asta îi va ajuta să petreacă mai mult timp cu familia lor, să se ocupe de ei înşişi…

–          Cândva i-am transmis un mesaj unui indian din America. Pe lângă faptul că ei, indienii, ar fi trebuit să-şi schimbe imaginea zimbrului cu a mielului, America ar fi trebuit să-şi asume un rol de sacrificiu, altfel, mai mult de treisferturi din oameni vor dispărea. I-am mai spus atunci că urmau să se petreacă multe furtuni, tornade, şi chiar au început câteva luni mai târziu, până când va veni marele semn. Dar atunci va fi prea târziu. Nu spun că nu sunt  adevărate nemulţumirile, dar dacă tot cu luptă, tot cu violenţă vor să schimbe, aceea nu va fi decât o schimbare înspre un rău mai mare, după un iluzoriu şi scurt mai bine. Dacă nu se atinge un anumit nivel de conştiinţă prin care să se înţeleagă importanţa transformării furiei în bunătate, a agresivităţii în bunăvoinţă, nu se va schimba decât un sistem cu un alt sistem, nişte conducători cu alţi conducători, la început mai buni, mai drepţi, până vor obosi şi vor cădea şi ei răpuşi de ispita puterii.

–          Cu alte cuvinte nu e nicio şansă se se schimbe aşa, puţin, prin părţile esenţiale, pe calea păcii?

–          Ba da. Şi sunt mulţi oameni care s-au schimbat deja, care au înţeles ce înseamnă să fie împăcaţi ei cu ei înşişi mai înainte de orice altă speranţă de a vedea lumea din jur in pace şi bucurie. Asta înseamnă evoluţie spirituală, nu să ştii mai multe neapărat, ci să fii. Să fii bun şi să respecţi totul, să nu mai imparţi lumea in plăcuta şi neplacută, in pace şi razboi. Numai că pentru asta trebuie să-ţi asumi întreaga responsabilitate pentru viaţa ta şi tot ceea ce este cuprins în ea, îţi trebuie răbdare, înţelepciune, …

–          Adică trebuie să fii bătrân, nu tânăr! Iar majoritatea celor care au ieşit pe străzile Americii de la Occupy Street încoace sunt tineri şi sunt foarte pricepuţi în ale internetului. Dar sunt şi foarte inteligenţi.

–          Da, nu spun că nu-s! Inteligenţa e una, înţelepciunea e alta. Eu am văzut şi tineri care îşi caută  calea şi îşi trăiesc viaţa frumos, în pace şi în iubire şi bucurie. Ei s-au născut având mostenire înţelepciunea înaintaşilor lor. Ei ştiu că nu e posibil să ridici sabia şi-apoi să nu te temi de alta.

–          Şi ce? Te temi de un octombrie roşu?

–          Puţin.

–          Dacă e la ei acolo şi nu e la noi, e bine…

–          Cum poţi să gândeşti aşa? Nu-ţi dai seama că suntem cu toţii influenţaţi, că mai devreme sau mai târziu vom ajunge în aceeaşi situaţie?

–          Ei da! Unde nu apuc eu să văd că se închide guvernul României! Că-şi pun ăştia plăcuţă pe uşă: închis! Hahaha!….Hai că asta chiar m-ar da gata! Ar fi cea mai tare poantă! Ba nu! Pontă! Hahaha…

–          Râzi tu, râzi, dar nu eşti Harap Alb! şi-ai văzut, de nins, a nins!

–          Ei lasă, că n-oi  fi tu chiar Oracolul din Delhi!

–          Nicidecum!

–          Păi, şi-atunci? Las’că vom vedea noi! Le-om trece pe toate, că aşa suntem noi, rezistenţi.

–          Aşa e, iarba rea nu piere uşor.

–          Mai vorbim peste vreo trei zile. Pân-atunci au timp să afle că li s-a închis guvernul! Hahaha! Io nu mai pot de râs! Hai c-am plecat că mai am treabă! Salut!

–          Salut!

©danielamariamarin

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Dialogul de azi. Bookmark the permalink.

2 Responses to 01 octombrie 2013

  1. Mironescu Rodica says:

    m-a impresionat textul!Si nu numai ca e f bine scris……

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s