17 octombrie 2013

17 octombrie 2013

–          Of! De-abia ce se curăţase cerul după ce-au plecat ăştia din ţară cu întâlnirile lor secrete şi oficiale, de-abia ce m-am bucurat şi eu puţin de stele şi de soare, că acum plouă iar!

–          M-am şi speriat când a tunat, că mi s-a părut chiar foarte ciudat. Un singur tunet, cam lung şi apoi, gata, ploaie măruntă. Dar, ştii, nu mult după tunetul ăla, a trecut pe deasupra casei un avion, foarte aproape, aş zice. Nu e culoar de zbor pe deasupra mea, n-am mai auzit vreunul să treacă pe-aici. Şi nicidecum atât de jos.

–          Şi-ncontro se-ndrepta?

–          Spre est, cred.

–          Ei, s-or fi dus la Pungeşti pe-un drum mai scurt.

–          Dar, zău, oare n-or putea să protejeze spaţiul fără să mai aducă vremea aia apăsătoare? Nu-i destul că se zguduie pământul, că-şi suflă soarele nasul înspre noi, nu sunt suficient de multe cauze ca să fie oamenii ameţiţi şi să se simtă rău, să nu mai gândească clar? Că-mi vine să… nu ştiu ce să zic!

–          Fiecare cu treaba lui, ştii cum e. Cine trebuie să protejeze, să asigure paza, asta face. N-are încotro.

–          Dar s-au jucat prea mult deja, cu toate, şi-acum, că nu mai au ce face, se joacă de-a pacea şi reconstrucţia economică? Mă uitam şi la americani, ce cacialma, ce jocuri! Te bufneşte râsul, zău aşa!

–          Nu, că de data asta mie mi se pare că s-a schimbat puţin planul. O fi scos vreun as din mânecă vreunul, dintre ăia noi.

–          Sau o fi ieşit cu o ameninţare şi mai mare. Oricum, eu îţi repet. Săptămâna asta e cu mari surprize. Deja au fost cutremurele alea mari în Pacific, dacă se mai zguduie şi-n Atlantic şi stârneşte toată întunecimea aia din Africa, o să se ridice intunericul să-mbrace Pământul la eclipsă! Şi-atunci, o să vedem ce mai fac atunci!

–          Să vedem ce facem noi, lasă-i pe-ăştia, că până la urmă, ei au ales să-şi vândă sufletele. Dar am tot auzit oamenii, şi toţi zic la fel, că au vise ciudate rău, că ba se visează prin hrube şi pe sub pământ, ba că e intuneric şi apă, şi nu văd pe unde să iasă de-acolo, ba intră oameni răi peste ei în casă, ba că au palpitaţii şi o stare de moliciune permanentă şi nici nu se pot odihni ca lumea, că-i dor oasele şi încheieturile…  e clar că subconştientul colectiv este mult prea agitat ca să nu se mai petreacă ceva.

–          Păi, gândeşte-te că e cam maximum de opoziţie, adică faţă-n faţă, război şi pace, trecut şi viitor, materie şi spirit, se adună aerul şi focul şi la mijloc stau apa şi pământul. Singura şansă este legătura în serie a sufletelor luminate. Din treaba asta poate să iasă şi bine. Poate să se înalţe tot întunericul, să se desprindă de Pământ, să plece in treaba lui, să se schimbe odată programul.

–          Ar fi prea frumos. Dar şi-a lăsat aici prea mulţi ucenici. Şi incă îşi formează liderii prin care să se perpetueze. Câtă putere poate avea lumina câtorva?

–          Atâta câtă este necesară. Ştii cum e, până la urmă aşa cum ei îşi iau puterea din lumină, din sufletele astea, tot aşa şi sufletele s-ar putea trezi şi ar putea conştientiza lumina ce sunt ca să nu mai permită vampirizarea asta generală.

–          Da, ar putea. Condiţional optativ.

–          Păi, nu e alegerea fiecăruia? Nu stă în puterea fiecăruia să se trezească? Să se hotărască să ştie şi să fie lumină, adevăr, iubire?

–          Ba, aşa e! Ai dreptate. Dar nu prea stă optimismul pe lângă mine azi.

–          Cheamă-l şi ia-l în braţe, proiectează cu el şi cu credinţa, că altfel, chiar nu cred că mai are vreun sens să mai vorbim sau să mai gândim. Ne supunem şi tăcem şi ne-aşteptăm moartea, adică eliberarea.

–          Ai dreptate! Hai că mă scutur acum şi m-apuc de treabă. Mulţumesc că m-ai trezit!

–          N-ai pentru ce! Spor! Si mai adună-te şi cu alţii, că ştii cum e, unde-s doi, puterea creşte!

–        Aşa o să fac!

©danielamariamarin

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Dialogul de azi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s