18 octombrie 2013 (inainte de eclipsa de luna)

18 octombrie 2013 

–          Cum adică să adaug neapărat Dumnezeu cel  Adevărat? Există şi-un Dumnezeu neadevărat?

–          Există! Mai exact, Dumnezeu cel Adevărat a fost acoperit şi ascuns oamenilor, ca şi adevărul. Oamenilor li s-a impus să urmeze şi să creadă in ceea ce era potrivit să creadă în fiecare etapă istorică, creându-se astfel un Dumnezeu fals, perpetuat şi menţinut în existenţă pentru a ascunde adevărul. Cu cât cred mai mulţi, cu-atât devine o forţă şi mai mare, absorbind energia sufletelor  şi a corpurilor nestingherit. Ironia constă intr-o parţială devoalare a adevărului, suficient cât să se poată susţine intreaga poveste. Pentru că orice adevăr are viaţă eternă. Dacă ai un miez de adevăr şi-l înfăşori într-un ghem de minciuni, acele minciuni vor rezista în timp doar pentru că sunt conectate cu şi sunt în apropierea miezului. Ceea ce nu conţine adevăr, nu rezistă timpului. Se risipeşte precum ceaţa.

–          Este uluitor ce-mi spui! Nici nu ştiu cum să înţeleg!

–          Există multe informaţii ce pot fi puse la un loc, dar cele pe care le asamblezi cu mintea nu sunt suficiente. Numai prin revelaţie poţi înţelege ceea ce mintea, antrenată şi înţesată de credinţe şi convingeri s-ar putea să şi respingă total. Numai că orice are un început, are şi un sfârşit. Foloseşte orele nopţii acesteia pentru a te conecta cu adevărul, indiferent cât de greu îţi va fi.

–          Bine, dar ce să fac, mai exact?

–          Aşează-te pe-un scaun, un fotoliu, o canapea, undeva să-ţi fie confortabil. Şi începe prin a-ţi urmări respiraţia. Respiratia asta este dovada existentei tale, nu gândirea. Pune-ţi atenţia pe felul în care se întâmplă respiraţia ta. La început s-ar putea să ţi se modifice ritmul cardiac, să-ti bată inima mai tare, dar se va linişti treptat şi vei vedea că se va instala o linişte şi-o pace pe care poate n-ai cunoscut-o până acum. Când ajungi în liniştea asta, începe să te rogi, adică să ceri lui Dumnezeu cel Adevărat să-ţi fie aproape, să devii tu conştient de Prezenţa Sa. Trimite mintea la spatele capului tău si nu lăsa asteptările induse să-ti joace feste. Pur şi simplu spune-i mintii să se retragă acolo, la spatele capului, să se aşeze cuminte precum un câine credincios. Şi nu te gândi la nimic, nu-ti dori nimic. Doar acceptă pauza, liniştea, tăcerea, acceptă nimicul. Senzaţia că nu se petrece nimic este o senzaţie reflex. Când scoarţa cerebrală nu mai ronţăie seminţe, când nu mai primeşte seminţe de ronţăit, se miră, poate chiar se panichează. Aoleu, dar ce s-a întâmplat? Unde sunt gândurile mele, am intrat în şomaj?… Ai încredere că doar în această linişte poţi porni în căutarea iubirii lui Dumnezeu. Dacă îţi păstrezi liniştea, dacă reuşeşti să taci şi să asculţi, la un moment dat, dintr-o stare de parc-ar fi neant, vor începe să se simtă adevăratele conexiuni ale sufletului, cele autentice, nu cele care trec prin minte.

–          Şi dacă nu reuşesc să fac liniştea asta in mintea mea? Că, să ştii, am mai încercat şi n-am reuşit!

–          De data asta vei reuşi. Este o seară specială şi dacă nu eşti ataşat de lumea materială, dacă este adevărat că vrei să-l cunoşti pe Dumnezeu, să afli adevărul, s-ar putea să vezi chiar totul. Să vezi şi falsul, şi întunericul, şi să nu te sperii, indiferent de câte grozăvii s-ar putea să-ţi vină în minte. Rămâi mereu sigur că Lumina din Lumină şi Iubirea ce alcătuiesc esenţa sufletului tău sunt suficiente pentru a te proteja de orice. De la treapta pe care se află adevărul şi până la treapta pe care se află Iubirea şi Lumina, lumea se poate vedea în multe chipuri. Dar dacă nu-ţi doreşti să le vezi, să le înţelegi acum pe toate, ci îţi doreşti doar să găseşti esenţa, să-ţi salvezi sufletul, atunci vei avea reuşită. Ştii cum e, decât să ştii, mai bine să nu ştii dar să fii liber. Decât să te pierzi printre mormanele de informaţii, mai bine găseşti firul care-ţi conectează sufletul de sursă. Ceea ce este material poate fi manipulat, manevrat, influenţat, transformat tocmai pentru că frecvenţele materiei sunt mult mai joase decât cele ale duhului. Ispita vine asupra minţii, asupra raţiunii, şi astfel se poate materializa. Tu ţine lumina aprinsă în tine, nu o cruce atârnată la gât. Ci ţine crucea de lumină din fiinţa ta, ţine-te ferm în Lumina din Lumina cea Dintâi.

–          Am citit ceva asemănător de curând, dar nu-mi aduc aminte dacă în Biblie sau în altă carte.

–          Ca să poţi selecta cuvintele adevărate din textele ce stau la temelia programului existenţei speciei noastre, trebuie să fi fost atins de Duhul Sfânt. Şi îţi mai trebuie antrenament. Poate că, în curând, vor mai ieşi la lumină şi alte texte care vor uşura calea. Se vor mai lămuri oamenii cum e cu trupul şi cu sufletul, cu spiritul, cu toate. Însă nu va fi deloc uşor, nici pe departe comod sau liniştitor. Au trecut prea mulţi ani de când Iisus a deschis porţile iadului şi astfel s-au putut elibera toate acele suflete care au mai putut recunoaşte şi suporta Lumina. De-atunci încoace multe altele s-au tot dus într-acolo tocmai pentru că n-au mai putut recunoaşte Lumina.

–          Şi-ar trebui să vină din nou acum, să ne salveze iar, nu-i aşa?

–          Ne-a lăsat toate cele de care avem nevoie pentru a ne salva. Numai voinţa de a face asta ne trebuie. Calea ne este deschisă, dar vrem să mergem pe ea?

–          Da, aşa e. Ai dreptate, dar e greu. Nu ştii ce să mai crezi.

–          Nu mai crede, fii! Fii tu credinţa ta, fii tu lumina şi iubirea pe care le aştepţi. Caută-ţi esenţa sufletului, şi vei găsi tot ceea ce ai nevoie să găseşti, când ai nevoie. Nu căuta insă doar cu mintea, căci s-ar putea să găseşti doar falsul. Caută cu Inima lui Hristos!

–          Ah!… Vai!… Când ai spus asta mi-a tresărit ceva, foarte puternic, în mijlocul pieptului!

–          Inima lui Hristos!

©danielamariamarin

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Dialogul de azi. Bookmark the permalink.

3 Responses to 18 octombrie 2013 (inainte de eclipsa de luna)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s