Hai să îmbrăţişăm Pământul – 29 octombrie 2013

29 octombrie 2013

–          Imaginează-ţi că meridianele energetice ale corpului uman sunt un posibil şablon pentru meridianele sau liniile de câmp ale corpului terestru.  Dacă introduci un ac într-unul din punctele unui meridian, obţii un efect asupra organului intern asociat meridianului respectiv, dar şi asupra relaţiei acelui organ cu restul reţelei de meridiane. Dacă introduci mai multe ace, combinând, să spunem, două meridiane, obţii alte rezultate. Starea de bine a corpului uman inseamnă funcţionarea energiei fără de întreruperi sau stagnări, circulaţia continuă a energiei prin corp.

–          Da, ok, ştiu asta. Mi s-a părut interesantă ideea cu asemănarea dintre meridianele de acupunctură şi liniile de câmp planetare. Există o hartă a meridianelor energetice ale Pământului la fel cum există pentru corpul uman?

–          Există. Nu este completă, însă. La fel ca şi în corpul uman, circulaţia energiei terestre poate suferi modificări. Dacă acceptăm că mare parte din cauzele ce determină boli, adică o slabă funcţionare a energiei, se datorează gândirii noastre, gândurilor şi emoţiilor, atitudinii noastre faţă de viaţă, atunci este foarte simplu de înţeles cum influenţăm, cel puţin circulaţia energiei, doar prin puterea gândului. Gândul, şi el, este o energie. Combinaţia dintre energia primită la naştere, duhul, sufletul şi energia absorbită prin respiraţie si din hrană este ceea ce susţine viaţa unui corp. Dacă ne întoarcem din nou la asemănarea dintre meridianele omului şi cele ale Pământului, am putea spune că planeta are şi ea un duh al ei, un suflet, o energie primordială, unică, iar gândurile planetei, dacă are aşa ceva, pot influenţa circulaţia energiei sale. Planeta se poate îmbolnăvi la fel ca şi omul.

–          Si dacă planeta n-are gânduri, nu-i nimic, lasă că au oamenii şi pentru ea!

–          Corect! Dacă militezi pentru salvarea planetei, dar nu eşti capabil să fii corect, onest, cu-adevărat iubitor faţă de orice moleculă ce se află in interacţiune cu planeta, atunci se cheamă că eşti un fals iubitor. De fapt, ţi-e frică pentru propria ta viaţă şi de-aceea îţi pasă de restul, de planetă, de natură. Nu poţi să fii de folos sau să rezolvi o problemă a planetei decât dacă eşti cel puţin cu o treaptă mai sus. Asta înseamnă că ar trebui să ai constant un comportament din care să rezulte respectul, grija şi afecţiunea ta faţă de orice exista pe Pământ. Nu-ţi poţi permite să te porţi azi frumos, să gândeşti frumos, şi mâine să faci pe dos. Felul în care te comporţi cu oamenii şi cu toate celelalte fiinţe ale Pământului se reflectă nu doar în energia corpului tău, dar şi în energia planetei. Corpul uman este construit astfel încât să poată trăi pe planeta asta. Este în rezonanţă cu ea, există suficient de multe asemănări şi potriviri ca să poată avea un mariaj bun.

–          Ok, am înţeles. Da’ până la urmă, noi călcăm pământul, suntem mai mari decât el. Şi trebuie să-l supunem.

–          Cu preţul îmbolnăvirii corpurilor noastre.

–          Mda! Şi, de fapt, ce vrei să spui?

–          Multe. Auzi, tu ce faci când bate un vânt rece şi ţi-e frig?

–          Tremur.

–          Şi te strângi, încerci să-ţi acoperi capul?

–          Da., cred că da.

–          Dar când îţi e foarte frică? Ai tremurat vreodată de frică?

–          Da, mi s-a întâmplat.

–          Şi când ţi-a fost foarte frică, îţi aminteşti cumva dacă ţi s-a şi răcit corpul?

–          Da, mi se făcuseră sloi şi mâinile şi picioarele.

–          Ce zici, ar putea să-i fie frică şi planetei? Poate că simte sufletul ei vreo umbră, poate mintea ei ştie ceva ce-i provoacă frica.

–          Eu ştiu?… da, e posibil, dacă acceptăm că există o conştienţă ce traversează orice există, o fi cum zici tu.

–          De ce are omul nevoie atunci când îi este foarte frică?

–          De ajutor. De-o îmbrăţişare, de-o vorbă bună, de cineva care să-l liniştească, să-l ajute să depăşească momentul.

–          Hai să îmbrăţişăm Pământul,  să-l iubim, să-l liniştim, să-i dăm puterea să depăşească frica. Să-i dăm curaj, adică putere. Vrei?

©danielamariamarin

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Cuvinte-Words, Dialogul de azi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Hai să îmbrăţişăm Pământul – 29 octombrie 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s