4 noiembrie 2013

4 noiembrie 2013

–          Cum adică dacă se adună atenţia într-un loc, acolo se duce şi energia sufletului meu?  Păi, dacă eu sunt atentă la o furnică, sufletul meu se duce la furnică?

–          Da, o parte din energia sufletului tău se conectează, creează un canal de legătură cu furnica, cu sufletul furnicii, mai précis cu câmpul conştienţei ce experimentează in corp de furnică. Prin canalul acesta se transmit informaţiile şi de la tine la furnică şi invers.  Oriunde îţi pui atenţia, acolo se manifestă o interacţiune între forţele specifice celor două câmpuri, o comunicare excepţional de rapidă şi un schimb, deopotrivă. La nivel subatomic, această circulaţie este inimaginabilă. Şi, după cum ştii, ceea ce nu ne putem imagina, nu există pentru noi. De fapt, nici nu se mai poate observa ca şi circulaţie, adică deplasare dintr-un loc în altul, căci este instantanee.

–          Şi eu de ce nu înţeleg nimic? Dacă imi transmite ceva sufletul furnicii, eu de ce nu primesc aceste informaţii?

–          De primit, le primeşti. Că nu le poţi traduce în cuvinte, este altă discuţie. Informaţia receptată de câmpul nostru, aflat în interacţiune cu orice alt câmp din apropierea sa, este sortată, verificată, analizată mai întâi de corpul fizic. Scoarţa cerebrală primeşte informaţia alterată, adică prelucrată deja de organele de simţ care au receptat-o şi au codificat-o. Codificarea este operaţia de convertire a informaţiei, de trecere a acesteia de la un sistem de semnalizare la altul. Felul în care semnalizează, emite furnica este diferit de cel al omului.  În procesul codificării, în funcţie de nivelul spiritual, anumite informaţii rămân ascunse sau sunt transformate prin modulare, devenind imposibil de înţeles la nivelul scoarţei cerebrale, implicit la nivelul raţiunii. Raţiunea foloseşte limbajul cuvintelor, al etichetelor ce separă realitatea, individualizînd fragmente dintr-un univers pe care nu îl poate cuprinde. De-aceea unii oameni ştiu, alţii nu ştiu să vadă energia şi mai ales nu ştiu să-i înţeleagă limbajul. Anumite frecvenţe nu pot fi transmise de receptorii netreziţi, care au o plajă de rezonanţă mică, şi-atunci, ei elimină acea informaţie pentru că nu o pot transporta mai departe la scoarţa cerebrală. Inţelegerea şi traducerea in cuvinte se realizează la nivelul scoarţei cerebrale. Limbajul modest nu poate cuprinde prea multe. Cum mai sunt şi alterate cuvintele, sensurile şi semnificatiile lor, ce să facă omul trăitor in câmpul social?… Corpul fizic uman obişnuit şi mai ales needucat în sensul acesta, neantrenat, are, în general, o capacitate redusă, banda sa de frecvenţe fiind mai îngustă decât nivelul benzii de frecvenţe ale iluminării, de pildă.  Dar dacă nu avem receptori activi pentru o frecvenţă, asta nu înseamnă că acea frecvenţă nu există. Înseamnă doar că noi nu o putem capta conştient, nu o putem reda, nu-i putem răspunde. La fel ca la antenele de radio sau televiziune şi aparatele aferente. Degeaba pluteşte nu ştiu ce undă lângă televizorul tău. Dacă decodorul de semnal nu are aceeaşi frecvenţă, nu poţi să vezi nimic.

–          Asta înseamnă că, de fapt, noi trebuie să facem ceva pentru corp, nu? Să-l ajutăm să-şi mărească benzile de frecvenţe? Sau ce?…

–          Da. Câmpul iniţial al unui corp uman porneşte de la un minimum necesar manifestării vieţii. Cu cât se dezvoltă raţiunea  – nu memorarea de informaţii, ci înţelegerea lor, conectarea lor cu realitatea si, mai ales, păstrarea legăturii cu cele mai inalte frecvenţe ale spiritului – cu-atât se dezvoltă inteligenţa unui copil. Problema este că noi stopăm întrebările şi implicit procesele de dezvoltare a inteligenţei corpului prin negarea realităţii pe care o vede şi o percepe copilul până pe la 3-4 ani, ii impunem realitatea noastră si mai ales stimulăm şi il fortăm să dezvolte funcţia de memorare, aşa incât să devină ca noi. Ah, dar s-a făcut târziu! Trebuie să fug!

–          Bine, mulţumesc! Pa!

©danielamariamarin

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Dialogul de azi and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 4 noiembrie 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s