5 noiembrie 2013

5 noiembrie 2013

–          De unde vine expresia asta că totul are un preţ?

–          Din vechime!

–          Hai, nu glumi, spune-mi!

–          Sunt cel puţin două aspecte prin care am putea privi preţul. Unul este cel material, în care timpul este şi el o marfă. Celălalt este cel energetic, nu că n-ar fi şi energia o marfă, dar vom ocoli această mascaradă şi vom trece direct la principiile termodinamicii.

–          Hai, mă laşi?… Sper că nu vorbeşti serios!

–          Ok, dacă nu vrei să vorbesc serios, atunci să încerc neseriosul. Ai auzit de karmă sau de păcate?

–          Da, bineînţeles.

–          Bun. Aceste concepte explică faptul că dacă faci ceva bun eşti recompensat cu ceva bun, dacă faci ceva rău… la fel.

–          Cum adică la fel? Dacă faci ceva rău primeşti la schimb ceva bun?

–          Hahaha… şi asta e posibil, doar că este o temporară păcăleală. Adică, să zicem, păcăleşte cineva pe altcineva şi obţine ceva bun pentru sine. O să se bucure şi-o să-şi râdă în barbă că ce mare păcăleală a tras el, şi-o să huzurească o perioadă, până când vine vremea scadenţei, adică a plăţii. Exact atunci când nu se mai aşteaptă, când, relaxat, a continuat să procedeze în acelaşi fel pentru că a văzut că aşa merg lucrurile bine pentru el, va constata păcăleala pe propria piele. Nimic nu rămâne neplătit, adică neechilibrat. Orice, că e bun sau că e rău, în lumea binelui şi-a răului, are un răspuns. Peretele de rezonanţă de care se izbesc toate răspunde pe măsura şi pe limba fiecăruia. El este cel care stabileşte preţul.

–          Unde e peretele ăsta, aici, pe Pământ?

–          Şi aici, şi oriunde există acţiune într-o anumită bandă de frecvenţe. Dacă luăm în considerare faptul că se pot primi informaţii aici, pe Pământ, cel puţin din sistemul nostru solar, atunci înseamnă că cel puţin în acest sistem solar funcţionează aceste reguli. Orice undă emisă, orice undă mentală, orice gând sunt emise în eterul nostru cosmic. Gând după gând, izvorât din acelaşi sistem, se adună şi se înregistrează pe un disc, să spunem. Combinarea frecvenţelor gândurilor dă naştere unei rezultante care se întoarce ca bumerangul înapoi, la sistemul din care au plecat. Se întoarce la matcă. De-aceea, dacă omul înţelege asta şi începe să se schimbe, să emită gânduri frumoase, pe frecvenţe înalte, gânduri de iubire, începe să-şi modifice rezultanta, adică răspunsul care se întoarce la el. Încetul cu încetul işi repară, cum se spune, karma sau îşi spală păcatele. Dacă reuşeşte să le spele pe toate, atunci rezultanta-răspunsul ce i se întoarce va fi pe măsură.

–          Adică trebuie să ne vindecăm gândurile?

–          Exact! Să reparăm toate gândurile gândite înainte de a deveni conştienţi de aceste reguli, de dinainte de a înţelege puterea extraordinară a gândurilor noastre. Când îţi aminteşti de câte-un gând de judecată faţă de un alt om, cere-ţi iertare şi trimite un gând bun, pentru binele aceluia. Când îţi aminteşti de câte-o vorbă maliţioasă, care a rănit inima cuiva, trimite o rază de iubire, cere-ţi iertare de la inima omului, şi trimite lumina peste cuvintele tale. Chiar dacă nu se schimbă deodată, imediat, chiar dacă trebuie să repeţi de multe ori, dar în felul acesta vei avea mai multe şanse de transformare a înregistrărilor de pe discul tău. Nu faci pentru altul, tot pentru tine faci. E ca şi cum ai stropi cu vopsea albă peste vopseaua neagră cu care ai vopsit inainte. Si mai intâi poate că se face doar gri, de-aceea trebuie să nu te opresti din vopsit, până când nu vezi totul alb.

–          Bine, dar cum să-mi amintesc de toate prostiile pe care le-am făcut, de toate gândurile mai puţin frumoase pe care le-am avut faţă de unii şi de alţii, care, dealtfel, chiar le meritau?!

–          Aşa cum tu spui despre alţii că meritau, să fii sigur că şi alţii spun despre tine. Ceea ce contează însă, este să-nveţi a te iubi cu-adevărat pe tine, a te respecta şi a avea grijă ca hainele tale să nu fie pătate, înregistrările tale să nu fie urâte. Dacă-ţi doreşti cu-adevărat, dacă pui pe lista ta de priorităţi această transformare, vei vedea că vei reuşi să-ţi aminteşti, treptat, tot felul de lucruri, chiar şi din copilărie, din adolescenţă. Vei fi mirat câte îţi vor veni în minte, lucruri mărunte, cum ar fi, de exemplu, felul în care ai judecat-o pe-o fată care avea fusta scurtă şi-ai numit-o urât, ştii tu cum, pe nedrept. Sau cum nu ţi-a păsat de sufletul altei fete pe care ai păcălit-o că o iubeşti doar pentru a o convinge să facă sex cu tine, apoi ai părăsit-o. Suferinţa acelei inimi se-ntoarce la tine negreşit. Orice suferinţă a inimii te va durea, mai devreme sau mai târziu, pe tine sau pe copiii tăi. Sau dacă ai dorit răul cuiva, ai dorit să piardă cineva ca să câştigi tu, fie chiar şi o satisfacţie de-ai avut de câştigat, dar gândul otrăvit aruncat înspre acea persoană se-adună cu alt gând otrăvit, şi-uite aşa, când vine scadenţa, te păleşte. Înţelegi?

–          Bine, dar e aberant! Asta se-ntâmplă la tot pasul, toţi facem aşa! Chiar şi pentru  un meci de fotbal!

–          Dacă te concentrezi sau te rogi să câştige echipa ta preferată, fără să adaugi gândul sau rugăciunea să piardă ceilalţi, nu e nicio problemă. Vezi tu, atâta vreme cât există un inamic, există şi o sfărâmare, există o luptă, există un preţ material. Şi apropos de asta, şi timpul meu are un preţ. Şi ca să nu te-ndatorezi prea mult, eu zic să ne oprim aici. Doreşte-ţi să-ţi vindeci gândurile, şi-ţi va fi mai bine!

–          O să-ncerc.

–          Încearcă!

©danielamariamarin

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Dialogul de azi and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to 5 noiembrie 2013

  1. tiberiu says:

    intre cine au loc aceeste conversatii?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s