21 noiembrie 2013

21 noiembrie 2013

–          Cum să existe o singură variantă? În universul ăsta imens crezi tu că e posibil să existe un singur răspuns, o singură pereche?

–          Da. Atâta doar că eu mă refer la perechea sufletului, la reîntregirea lui, nu la adunarea unui suflet intrupat, a  unei părţi din energia sferei din care s-a desprins acel suflet pentru a se întâlni cu un altul, şi el desprins din sfera lui şi coborât în trup. Altfel, combinări şi permutări sunt posibile la infinit. Adică, mă rog, să nu folosesc un cuvânt de neînţeles, dar sunt posibile multe combinări între fragmentele de suflete, aşa cum sunt posibile şi între trupuri.  Pe un anumit palier ele par separate şi întrerupte, fără de legătură cu sfera sau discul sau punctul de lumină din care s-au prelungit ca nişte raze. Când spun reîntregire înţeleg că există un întreg spre care noi tindem, pe care îl cunoaştem, există in noi această ştiinţă. De-aceea există şi căutarea sau atracţia spre căutarea sufletului pereche.

–          Păi, şi-atunci, ce înseamnă suflete pereche?

–          Într-un anumit context, într-o anumită conjunctură, pereche, sprijin, partener de drum poate să-ţi fie un câine, o pisică, o prietenă, o persoană de acelaşi sex, nu neapărat o persoană cu care să ai o relaţie romantică. Este o mare zăpăceală şi confuzie care, bănuiesc, creează un lanţ de confuzii. Nici maeştrii, zeii, arhanghelii sau ce-or mai fi nu au relaţii romantice în sensul în care înţelegem noi iubirea asta în trupuri. Dacă au o pereche, aceasta este pentru a se putea exprima pentru şi  în lumea duală, materială, pentru a cuprinde formele de expresie ale principiilor masculin şi feminin specifice universului manifestat.  Acele suflete sunt, mai degrabă, parteneri de muncă, lucrează in acelaşi sens, manifestând unitatea fiecare, individual, dar şi împreună. Marii maeştri tantrici exprimă unitatea iubirii universale, nu iubirea limitată de personalităţi şi chimii ale corpurilor materiale. Sacrul iubirii aceleia ţine lumea profană în viaţă! Există un tărâm unde cupluri de asemenea zeităţi, le-am putea numi,  nu fac altceva decât să fie, să manifeste, să exprime, să radieze iubirea sacră, dăruind-o continuu, ca o fântână arteziană fără de sfârşit. Ei slăvesc iubirea şi astfel menţin deschisă calea corpului uman către atingerea şi împlinirea iubirii sacre. Căci aceste zeităţi au fost cândva oameni. Au înălţat trupurile umane la frecvenţele iubirii sacre. La fel şi sfinţii, serafimii sau cum or mai fi impărţit energia  şi ce nume s-or mai fi pus, dar în esenţă este acelaşi lucru:  slăvind Iubirea, slăvindu-l pe Unul-Una Dumnezeu, Sursa din care ai plecat, esenţa unică din care te-ai desprins, iubind Iubirea îţi construieşti drumul înapoi în Unul-Una. Acea conştienţă, conştiinţă, inteligenţă, ce traversează toată manifestarea, care hrăneşte, susţine şi construieşte creaţia manifestată, indiferent cum, chiar şi numai ca idée, este o parte  intrinsecă Iubirii. Iubirea este acea prezenţă care traversează totul, care se află în toate. Numai că acea iubire nu are unghiuri de vedere, nu cunoaşte negarea, respingerea, plăcerea şi neplăcerea. Nu este aşa cum trăim noi aici, în trupurile astea zvârcolite de suferinţă.  Acea Iubire nu poate fi explicată in cuvinte, nu poate fi cuprinsă sau întemniţată în închisoarea trupului. Mai devreme sau mai târziu ea va ţâşni, va exploda, va ilumina trupul care a încercat s-o ascundă. Iubirea aceea va ieşi în lumină, în materia subtilă a energiei libere şi absolute.

–          Bine, dar e foarte greu ce spui tu aici… şi prea mult! Cel puţin pentru mine, acum… m-ai ameţit complet!

–          Bine, atunci hai să vorbim despre ce vrei tu.

–           Păi, vroiam să ştiu dacă ea este sufletul meu pereche sau nu! De-asta am venit la tine, ca să-mi spui tu.

–          Este şi nu este, la fel cum altă ea va fi sau nu va fi.

–          Oh, mulţumesc! M-ai lămurit buştean!

–          Ce alegi tu să fie, aşa cum vrei tu să fie, aşa este. Dacă vrei să fie perechea ta, este perechea ta. Acum, aici, pentru un scop, o perioadă, o viaţă, nu contează. Dacă mergeţi împreună pe drum, sunteţi parteneri de drum. Chiar şi dacă nu vă vorbiţi sau nu vă cunoaşteţi. Dacă aveţi acelaşi ritm, călcaţi cu-acelaşi pas, în aceeaşi direcţie, tot parteneri de drum se cheamă că sunteţi. Când vă desincronizaţi, nu mai sunteţi pereche, nu mai sunteţi chiar parteneri. Desincronizarea înseamnă modificare de frecvenţă, de ritm, de pulsaţie, dezechilibru, ieşire din armonie. Dacă te gândeşti la muzică, la instrumentele dintr-o orchestră, o asemenea desincronizare sună ciudat, deranjant, creează vibraţii haotice, poate deveni distructiv prin starea pe care o creează atât ascultătorului, cât şi interpretului. Nu îţi faci rău doar ţie, ci şi celor din jurul tău. Tendinţa oricărui sistem este de a exista într-o stare de echilibru şi armonie. Când sistemul constată că si-a pierdut echilibrul, va căuta să-l restabilească, pentru că altfel nu va mai fi sistem. Există şi posibilitatea alternării, cum este mersul: un picior avansează şi atunci celălalt picior pare că a rămas în urmă. Din perspectiva piciorului care e în faţă, celălalt pare o piedică, este codaş şi il împiedică să avanseze şi mai mult. De-aceea trebuie s-aştepte să se urnească şi celălalt picior. Aşteptarea il poate enerva, îl poate chiar obosi pentru că îi consumă timp adică energie…

–          Ştii ceva, te rog, opreşte-te. E prea complicat. Am înţeles, nu vrei să-mi dai un răspuns clar. Dar gata, c-am obosit şi oricum nu-nţeleg nimic. Mulţumesc! La revedere!

–          La revedere! Cu plăcere!

©danielamariamarin

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Dialogul de azi and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s