12 ianuarie 2014

12 ianuarie 2014

–          Poţi să-mi explici cum te poţi conecta la lumină?

–          Mai înainte de orice, trebuie să ne-amintim că ceea ce vedem este o realitate proiectată. Că fotonii există pentru că există  o conştienţă care îi observă ca atare, îi identifică şi îi denumeşte aşa. Dacă observi ceva, deja eşti conectat cu acel ceva. Energia emisă prin ochii tăi în direcţia acelui lucru provoacă o reacţie. Intersectându-se cu energia lucrului observat, lumina din ochii tăi primeşte lumina-răspuns izvorâtă din lucrul observat. Dacă ne-am obişnuit să atribuim cuvântului “lumină” caracteristicile luminii ce vine de la soare, este de la sine înţeles că suntem conectaţi la lumină într-un proces la fel de reflex ca şi respiraţia. Dacă te referi la lumina spiritului, la sursa din care toate s-au născut, la lumina din lumină, lumina care a dat naştere luminii soarelui şi tuturor celorlalte, atunci trebuie să renunţi la aşteptarea de-a vedea o lumină fizică. Trebuie să desfaci tiparele de asociere dintre acea Lumină şi lumina definită în mod obişnuit.

–          Da, la acea lumină mă refeream. Şi am auzit multe poveşti despre experienţe la limita morţii, despre tuneluri luminate de-o altfel de lumină, o lumină albă, caldă, puternică. Aceea e lumina din lumină?

–          Nu, aceea este lumina care te poartă înspre sursă sau poate doar înspre zone de experienţă aflate în afara câmpului de manifestare fizică a energiei umane.

–          Şi-atunci?… Care este lumina din lumină şi cum ajungi la ea?

–          Atunci când eşti foarte hotărât, când aceasta este singura ta dorinţă, când nimic nu te mai distrage, când consecvenţa şi coerenţa au devenit reflexe fireşti, vei emite o singură undă, o singură cerere, astfel că vei primi singurul răspuns posibil. Pentru asta trebuie să te detaşezi de toate dogmele, de toate convingerile, de toate aşteptările, de toate informaţiile care ţi-au proiectat gândirea, să ajungi ca un copil nou-născut al cărui creier este aproape pur şi încă neatins de preseturile şi programările lingvistice. Să fii gata să renunţi la tot ceea ce ştii pentru a afla ceea ce este neştiut.

–          Bine, dar creierul nostru nu face diferenţa dintre real şi imaginar. Cum o să ştiu că acela este răspunsul cel adevărat?

–          Atunci când niciun alt gând nu mai alterează energia creierului tău, atunci când nici o emoţie nu mai perturbă energia câmpului tău, din pacea infinită se înalţă o singură întrebare sau o singură necesitate. Se-aprinde ca un bec. Imposibil să nu fie văzut, imposibil ca vibraţia luminii lui să nu atragă în rezonanţă răspunsul.

–          Ah, deci, practic, primesc răspuns în funcţie de vibraţia pe care o emit! Atunci înseamnă că dacă eu am o vibraţie joasă, voi primi un răspuns pe măsură pe care îl voi considera adevărat?

–          Un răspuns pe care mintea ta îl poate interpreta într-un anumit mod. De fapt, primeşti ceea ce se potriveşte cu tine, în contextul în care te afli. Primeşti adevărul total pe care, însă, datorită necunoaşterii limbajului energiei îl vei diminua şi îl vei traduce la nivelul la care te afli tu. În procesul codificării, în funcţie de nivelul spiritual, anumite informaţii rămân ascunse sau sunt transformate prin modulare, devenind imposibil de înţeles la nivelul scoarţei cerebrale, implicit la nivelul raţiunii, prin limbajul comun. Raţiunea foloseşte limbajul cuvintelor, al etichetelor ce separă realitatea, individualizînd fragmente dintr-un univers pe care nu îl poate cuprinde.

–           De-aceea există atâtea interpretări ale lui Dumnezeu, ale minţii universale sau ale conştienţei nemărginite?

–           De-aceea există atâtea adevăruri sau iluzii câte fărâme de conştienţă există.

–          Mi se pare absolut descurajant! Mi se pare un labirint fără de ieşire!

–          Şi totuşi, ca orice labirint, ascunde şi o ieşire. Şi primul lucru pe care ar trebui să-l faci ar fi să uiţi că te afli într-un labirint, într-o căutare disperată după o ieşire. Când te bucuri de călătoria prin labirint, când priveşti fiecare culoar cu dorinţa de a-l cunoaşte, de a-i cunoaşte calităţile, când elimini stresul şi teama sau dorinţa marcată de disperarea de a ieşi din labirint, sau altfel spus, când renunţi la eul care vrea să ştie, vrea altfel, vrea altceva, atunci e posibilă revelaţia. Atunci este posibilă conectarea cu Lumina care te va călăuzi către ieşire.

–          Adică să renunţ mai întâi, ca să primesc mai apoi!

–          Sau să accepţi fără să te mai opui. Să te bucuri de ceea ce ai, să descoperi ceea ce deja este.

–          Dacă m-aş fi putut bucura de ceea ce deja este, nu cred că m-aş mai fi întrebat cum aş putea găsi Lumina.

–          Îţi doresc să te găsească Lumina pe tine, iar tu s-o recunoşti şi să rămâi conştient conectat cu ea.

–          Frumoasă urare! Să te găsească Lumina! Mulţumesc!

©danielamariamarin

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Dialogul de azi and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to 12 ianuarie 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s