14 ianuarie 2014

14 ianuarie 2014

–          Dacă nu-mi este suficientă pacea minţii şi starea asta de linişte, de echilibru şi echidistanţă, dacă îmi doresc să înţeleg câte ceva din ceea ce mi se întâmplă, e bine sau e rău? Este o cădere? O revenire la agitaţia minţii?

–          Totul urcă şi coboară, curge. Dacă după ce ai ajuns să cunoşti pacea, liniştea, echilibrul, să te bucuri şi să te extragi din haosul lucrurilor şi-al evenimentelor se naşte o întrebare, atunci înseamnă că ea, întrebarea, îşi are rostul ei. Nu e nici bine, nici rău. Sunt foarte multe planuri de conştiinţă de traversat, foarte multe trepte de urcat în continuare. Şi-atâta vreme cât nu te retragi fizic din lume, este foarte firesc să ai nevoie de răspuns la întrebările care se ivesc din tine. Unele sunt pur şi simplu necesare. Eul, persoana ta, fiinţa socială care umblă prin lume are nevoie să ştie cum să se poarte, cum să facă faţă vieţii din noua paradigmă. E posibil chiar să te simţi complet ruptă de realitate, să pluteşti prin lume şi să nu-ţi prea găseşti rostul de a mai umbla prin ea. Sunt etape şi etape. Fiecare trebuie trăită menţinând conştienţa păcii, a liniştii, a întregirii.

–          Aşa este. Mă simt plutind, ca un balon de săpun care pluteşte în aer pentru o vreme, până când o boare mai puternică îl va sparge. Sau cel puţin asta este imaginea pe care o am.

–          Asta este teama pe care încă o ai. Te temi că starea aceasta se va destrăma. Îţi place, dar nu poţi crede că ea poate dăinui. Nu poţi crede că se poate şi aşa. Până să te aşezi profund în pace şi-n echilibru, până nu te-ntâlneşti cu tine şi nu te aduni în toată claritatea conştienţei,  această teamă se va mai ivi, adică vei oscila. Vor mai fi suişuri şi coborâşuri. Vor mai fi căderi, dar ai modelul, ştii unde vrei să te-ntorci, ceea ce este mare lucru.

–          Aşa este! Dar o să mai ştiu cum să fac drumul înapoi?

–          Bineînţeles. Există mulţi oameni care-au trecut pe lângă această experienţă şi n-au recunoscut în ea adevărul. Nu era în destinul lor. Alţii au trecut prin această experienţă şi au lăsat-o în urmă neputând să-şi găsească echilibrul necesar trăirii din această paradigmă alături şi simultan cu paradigma familiei lor. Mai devreme sau mai târziu, această ocazie revine, chiar dacă ai renunţat la ea pentru a-ţi îndeplini datoria socială, familială. Conjuncturi favorabile întoarcerii se vor manifesta. Nu te obligă nimeni şi nimic. Alegi să mergi sau stai pe loc. Ocazii vor mai fi.

–          Dar nu e deloc uşor să renunţi! Nici la una, nici la alta. Nu poţi renunţa la familie, la viaţa asta socială obligatorie… şi, să te retragi unde? La mânăstire? Aiurea!

–          Încetul cu încetul vei înţelege cum poţi fi în lume, dar nu din lume. Şi toate se vor ordona după noile principii ale fiinţării tale. Nu-ţi bate capul să înţelegi cum. Odată intrată în zona sincronicităţilor, a unei permanente stări de deschidere şi bunăvoinţă, situaţiile şi lucrurile vieţii fizice se vor schimba, se vor rearanja. În mod natural vei rezona cu alte lucruri, cu alţi oameni, cu alte situaţii. Nu trebuie decât să stai liniştită şi să le observi cum vin, unul după altul, să fii în pace şi în seninătate, fără să rămâi ataşată nici de vreunul din trecut, si fără să te agăţi de vreunul din prezent. La un moment dat te vei uita în trecut şi vei putea vedea schimbarea. Vei zâmbi şi vei fi recunoscătoare. Vei şti fără de dubiu că schimbarea este în natura tuturor lucrurilor care apar şi dispar, care au un început şi un sfârşit. Vei şti că realitatea există doar în clipă. Iar clipa aceasta nu este mărginită de timp. Bucură-te de frumuseţe, de bucurie, de linişte, de libertate, atunci când te locuiesc aceste stări. Şi dacă vor urma alte teste, alte stări, oarecum opuse, încearcă să le înţelegi mesajul, să le găseşti originea, izvorul. Conştientizând de unde izvorăsc, vei cunoaşte şi vei putea schimba orice mai este de schimbat sau de alchimizat.

–          Mulţumesc.

–          Să-ţi fie cu folos.

©danielamariamarin

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Dialogul de azi and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to 14 ianuarie 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s