Caut iubirea… pe fb

13 februarie 2014

–          Ce faci?

–          Îmi caut iubirea.

–          Ai pierdut-o?

–          Nu. N-am găsit-o.

–          Aha! Şi cum o cauţi?

–          Pe facebook, prin alte site-uri, că prin baruri şi cluburi nu-mi place să merg.

–          Ah, tu vorbeşti de un iubit, de un prieten, nu de iubire! Îţi cauţi un partener.

–          Da. E-acelaşi lucru, nu?

–          Nu.

–          Cum nu? Dacă ai un partener, dacă te iubeşte cineva şi tu-l iubeşti înapoi, nu e iubire?

–          Poate fi, sigur că poate fi iubire. Dar eu credeam că vrei să afli iubirea în tine. Dacă nu o găseşti în tine, cum ai putea s-o găseşti în afara ta? Doar ceea ce există înăutru poate să intre în rezonanţă cu ceva ce există in afară. Ca la radio. Ai o antenă capabilă să capteze diverse frecvenţe. Dar dacă nu dai drumul aparatului, şi nu-l pui pe căutare, nu vei putea asculta un post de radio. Când cauţi, unele frecvenţe nu au răspuns, nu există niciun post de radio care să emită pe frecvenţele acelea. Poţi capta o emisie a unui post de radio care să nu-ţi placă. Şi-atunci, iar apeşi butonul de căutare. Şi tot aşa. Ştiu eu pe cineva care schimbă posturile de radio la fiecare două minute şi chiar şi mai des. Dacă nu-i place ce-aude, pac, apasă pe buton şi verifică ce altceva se mai prinde din eter. Ca să rămâi ascultător fidel al unui post de radio, acesta trebuie să fie capabil să-ţi împlinească nevoile oricând, indiferent de starea pe care o ai. Şi dacă eşti tristă, şi dacă eşti veselă, şi dacă îţi convine să asculţi cine ştie ce reportaj mai serios, şi dacă nu ai chef de vorbărie, şi dacă ai o dispoziţie romantică, şi dacă îţi doreşti să mai înveţi ceva nou.

–          Şi-adică, ce vrei să spui? Că nu există un asemenea post de radio, adică nu există un asemenea partener?

–          Voiam să spun că partenerul perfect este în tine. Iubirea tot în tine. De-abia după ce te-mpaci şi faci bună pereche cu tine însăţi, te cunoşti şi-ţi ştii nevoile, ce-ţi place şi ce nu-ţi place, ce-ţi trezeşte bucuria şi ce-ţi dă aripi, de-abia atunci poţi să ştii ce post de radio ai vrea să asculţi. Şi-alegi să devii o ascultătoare fidelă a acelui post. Bineînţeles, este o exagerare tot ce-am spus, aşa de dragul raţiunii, am dus până la capăt comparaţia începută. Dar cunoaşterea de sine rămâne cea mai importantă tehnică pentru a-ţi găsi partenerul potrivit.

–          Vrei să spui că trebuie să-mi folosesc doar raţiunea pentru a-mi găsi iubitul?

–          Ca să te îndrăgosteşti nu-ţi trebuie raţiune. Şi îndrăgosteala este o experienţă atât de frumoasă şi de înălţătoare! Atunci când ne îndrăgostim ni se schimbă complet configuraţia energetică, tocmai pentru că ne înălţăm şi vibrăm la cele mai înalte frecvenţe. Corpul este transfigurat, înălţat la frecvenţa sufletului. Ca să ajungi la iubire, trebuie să treci şi prin raţiune, mai ales după ce trece focul îndrăgostirii. Ca să te reîndrăgosteşti de aceeaşi persoană ce ţi-a devenit partener între timp, trebuie ca sufletul tău să se bucure de iubire deopotrivă cu trupul. Şi dacă partenerii de viaţă nu se pot reîndrăgosti unul de altul din când în când, aia nu mai e iubire, ci obligaţie.

–          Auzi, eu trebuie să-ţi spun acum adevărul meu! Nu mă mai pot abţine. Îmi cer iertare, dar… chiar nu am chef azi de toate înţelepciunile astea. Zău! Vreau să mă bucur de iubire fără să mă gândesc cum. Vreau să-mi găsesc un iubit fără să trebuiască să cântăresc atâtea răspunsuri la atâtea întrebări. Vreau să mă-ndrăgostesc şi punct!

–          Foarte bine! Uite, vezi, acum ai fost foarte clară. Ţi-ai afirmat şi confirmat şi determinat viitorul. Ai stabilit gama de frecvenţe în care se va căuta răspunsul. Tocmai ce-ai lansat o cerere universului. Sper să primeşti răspunsul chiar azi, să-ţi găseşti iubitul. Spor la îndrăgostit!

fb_love

©danielamariamarin

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Cuvinte-Words, Dialogul de azi and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Caut iubirea… pe fb

  1. Reblogged this on daniela maria marin and commented:

    Ca să te îndrăgosteşti nu-ţi trebuie raţiune. Şi îndrăgosteala este o experienţă atât de frumoasă şi de înălţătoare! Atunci când ne îndrăgostim ni se schimbă complet configuraţia energetică, tocmai pentru că ne înălţăm şi vibrăm la cele mai înalte frecvenţe. Corpul este transfigurat, înălţat la frecvenţa sufletului. Ca să ajungi la iubire, trebuie să treci şi prin raţiune, mai ales după ce trece focul îndrăgostirii. Ca să te reîndrăgosteşti de aceeaşi persoană ce ţi-a devenit partener între timp, trebuie ca sufletul tău să se bucure de iubire deopotrivă cu trupul. Şi dacă partenerii de viaţă nu se pot reîndrăgosti unul de altul din când în când, aia nu mai e iubire, ci obligaţie.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s