Calea corectă

6 martie 2014

–         Şi cum ştii că eşti pe calea corectă?

–         Observi. Vezi cum se adună bucăţică cu bucăţică, în sincronicitate, tot ceea ce îţi este necesar pentru a avansa, în timp ce bucuria de a fi este o constantă. Disponibilitatea faţă de viaţă şi experienţele pe care ţi le propune se  manifestă nu doar prin curaj, dar chiar prin bunăvoinţă şi bucurie. Mai întâi, este posibil să vezi toate cele urâte şi rele, să iasă la suprafaţă toate bubele, cum se spune. Iar dacă nu eşti sinceră, dacă dorinţa ta de a creşte spiritual este doar o superficială spoială, o curiozitate sau o fantezie la modă, ori provine din dorinţa de a-ţi creşte cine ştie ce puteri pentru a-i controla pe alţii sau a avea cel puţin un avantaj asupra altora, sau avantaje materiale, mai devreme sau mai târziu vei începe să vezi roadele. Evenimente neplăcute, pierderi, îmbolnăviri şi o stare de frustrare aproape permanentă, din care furia şi răutatea nu vor lipsi. Dacă le vei pune tot în cârca altora, dacă nu-ţi vei întoarce faţa către iubirea de adevăr şi adevărul iubirii, vei avansa în falsitate spre cel mai înalt vârf al ei. La sfârşitul vieţii vei afla unde te-ai căţărat, de fapt.

–         Tot nu mi-ai răspuns! Ce înseamnă calea corectă?

–        Atunci când ţi-ai descoperit sufletul, când ai înţeles că manifestarea lui este foarte discretă dar eşti dispusă să-ţi ascuţi simţurile pentru a-l percepe, de-abia atunci te poţi întreba dacă eşti pe calea corectă. Până atunci calea corectă este sinonimă cu calea spre succes, un succes lumesc, o realizare materială, o împlinire a ambiţiilor ego-ului, acestui produs social asimilat din copilărie şi cu care te identifici total. Poţi recunoaşte că eşti pe calea corectă atunci când sufletul şi mintea sunt în armonie. Când ceea ce gândeşte mintea nu otrăveşte şi nu blochează sufletul, când ceea ce ştie şi simte sufletul nu anulează mintea, ci o împinge să se dezvolte. Sunt etape şi etape pe calea evoluţiei. Dar la început, cam aşa ar fi. Atât cât poate sufletul să ajute mintea, corpul, inteligenţa şi raţiunea omului, exact atât poate şi omul să avanseze spiritual. Dacă forţezi cu mintea, vei ajunge mintoasă, dar aceea nu este o evoluţie a sufletului. Îţi foloseşte în viaţa asta, corpului ăstuia. Dar sper că ai trecut de întrebarea şi identificarea cu mintea si cu acest corp.

–         Şi dacă forţezi cu sufletul? Adică dacă sufletul te-mpinge şi mintea, deşi înţelege mesajul sufletului, nu ştie ce să aleagă?

–         Când sufletul te-mpinge, înseamnă că în jurul tău se află elementele de care ai nevoie pentru a avansa. Universul a pregătit deja în jurul tău mai multe variante din care să poţi alege. Este o intersecţie a drumului tău, un punct important pentru evoluţia ta. Poţi alege drumul mai scurt, pe cel mai uşor, drumul mai lung, pe cel mai greu… Aici se manifestă liberul arbitru, adică alegerea. Se manifestă atât rolul sufletului şi se arată nivelul său real, cât şi orgoliul minţii sau calitatea înnăscută a smereniei.

–         Şi cine alege? Mintea sau sufletul?

–         De obicei oamenii sunt instruiţi să aleagă cu mintea. Pritocesc, analizează, întorc pe toate părţile şi caută să “vadă” care alegere ar fi cea mai bună, cea care i-ar aduce câştigul, pentru că aşa s-au învăţat, că trebuie să câştige . Dar există momente în care, dacă se naşte acel “fie ce-o fi, eu mă duc în direcţia asta”, atunci e bine să faci întocmai. Măcar nu vei rămâne cu regretul că n-ai încercat. Dacă îţi poţi lăsa mintea deoparte… Uite, să închizi ochii, să respiri adânc de câteva ori, să-ţi linişteşti corpul şi-apoi să te gândeşti pe rând la variantele pe care le ai. Poţi să le proiectezi cu ochii minţii în aer, poţi să le scrii, n-are importanţă cum faci, dar este important să nu pui niciun dram de emoţie în formularea variantelor tale. Trebuie să fii cât mai imparţială şi neataşată de vreuna dintre ele înainte de a încerca experienţa asta. Să le priveşti ca şi cum nu ar fi vorba despre tine. E greu să fii obiectivă, dar dacă eşti onestă cu tine însăţi, vei reuşi. Şi-ntrebi: Este bună pentru mine varianta 1? Te întrebi şi îţi pui atenţia doar în corpul tău. Vezi ce simte el, ce senzaţii apar, unde anume în corpul tău simţi ceva, orice. Apoi treci la următoarea variantă şi tot aşa. Când  vei simţi o stare de uşurătate, de bucurie, de linişte, de seninătate, de “aha”, atunci ai dat peste răspunsul corect atât pentru suflet, cât şi pentru minte, valabil pentru prezent şi perioada imediat următoare. Dacă nu te întâlneşti cu o asemenea stare, înseamnă că ai formulat eronat sau că niciuna dintre acele variante nu este pentru tine. Este posibil şi să ştii, să ai această stare de total echilibru şi pace în prezenţa unui gând-răspuns pe care nu-l poţi explica, dar ştii sigur că este adevărul. Pur şi simplu, vei şti fără de dubiu care este varianta pentru binele tău absolut. Sau suprem. David Hawkins aşa indica în cartea “Vindecare şi recuperare” : “în numele binelui meu suprem sunt liber de această boală…”. De orice te poţi elibera. Desigur, formula asta funcţionează, ca orice altă formulă, dacă există credinţă 100% în această putere naturală, dacă ai ajuns să înţelegi cum funcţionează sistemul credinţelor şi cred eu că mai contează şi destinul şi nivelul spiritual al omului. Uneori este necesar ca o boală să rămână în corp. Din motive pe care ne este foarte greu să le înţelegem.

–         Stai puţin, că vreau să revin la treaba aia cu senzaţiile în corp. Dacă nu simt bucurie şi nu mi se uşurează corpul, dar simt ceva în corp, contează unde simt, unde este localizată senzaţia?

–          Da, contează, dar ca să înţelegi ce îţi comunică acea senzaţie, ce-ţi vorbeşte energia corpului, trebuie să studiezi puţin materia asta. Să studiezi sistemul energetic al corpului cu dorinţa de a te cunoaşte pe tine însăţi, cu dorinţa de a fi în legătură conştientă cu energia care trăieşte prin el, cu dorinţa de a fi una cu sufletul tău.  Aşa poţi manifesta pacea şi armonia necesare bucuriei de a fi. Deci, când te vei hotărî să te apuci de treabă, când îţi vei deschide mintea şi cu toată inima vei pune pe primul loc în lista ta de priorităţi evoluţia spirituală, atunci vei avea tot sprijinul de care ai nevoie. Să vrei cu-adevărat, din toată fiinţa, nu doar din minte. Cam asta e. Te pup. Am plecat.

–         Ah, nu!.. Stai…

–         Prea multe cuvinte deja pentru această etapă. Suficiente. Paaaa!!!….

©danielamariamarin

DSC06096

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Cuvinte-Words, Dialogul de azi and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Calea corectă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s