5 ianuarie 2015

“Ce mai faci, tu, drăguţa mea? Eşti bine? Ti-e bine?… Uite, vreau să-ţi dăruiesc o îmbrăţişare cu iubire, minunata mea!”

Din când în când, dacă nu în fiecare zi sau seară, în loc să dăm cu joarda în noi, în loc să n-adormim de grija grijilor de-a doua zi ori a celor nerezolvate din ziua prezentă, să ne luăm obrajii în palme, să ne punem o mână peste alta, să ne îmbrăţişăm cumva cu bunătate şi cu drag de noi, de corpul ăsta, de persoana asta, chiar dacă nu e nicio mamă şi niciun tată lângă noi, care ar putea să facă asta, să ne fim noi însăne (sau înşine)  şi mamă şi tată. Blândeţea asta, bunătatea, iubirea necondiţionată şi căldura cu care ne tratăm pe noi se va reflecta şi-n jurul nostru. Există atâţia alţi drastici în jurul nostru: şefi, critici sau profesori. Sunt necesari şi ei, dar dacă propriul nostru suflet este drastic cu noi, cu persoana ce-l poartă prin experienţă, atunci e tare trist. Şi nu mai ai loc să te ascunzi. (A nu se confunda ego-ul exigent pentru că vrea să exceleze cu sufletul atent la paşii pe care ne dorim a-i face pe poteca vieţii ăsteia.)

Toate trec, numai iubirea rămâne! Căci fără iubire ne autodistrugem!

“Ce faci tu, iubirea mea? Eşti aici? Eşti cu mine, da?”

V-aţi căutat vreodată iubirea în corpul vostru? N-o căutaţi în inimă, nu doar în inimă! Acordaţi-vă câteva minute de pace, de linişte, de-a fi voi cu voi, pentru voi înşivă. Meritaţi asta! Apoi, puneţi-vă doar întrebarea: Unde eşti tu în mine, Iubire dragă?

În fiecare dimineaţă, seară, oricând. Pe lună plină, pe cer senin sau înnorat, sub ploaie sau ninsoare, în casă sau afară… Daţi puţină atenţie IUBIRII din voi!

Degeaba va rugaţi fără iubire. Doar buzele se roagă şi interesele speriatului “eu”. Dar dacă trimiteţi voi iubirea către Dumnezeu, fără să-i cereţi nimic în schimb, fără să-i cereţi să vă ierte, să vă ajute, să vă păzească, ci să vă daţi cu totul, să-I dăruiţi ce aveţi voi mai de preţ, adică IUBIREA… Atunci… să-mi spuneţi atunci cum v-aţi simţit! 🙂

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Dialogul de azi and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to 5 ianuarie 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s