6 ianuarie 2015

Ce are cu adevărat importanţă pentru tine? Gândeşte-te bine. Nu da răspunsuri automate, nu lăsa sintagmele sociale să-ţi joace feste. Nu te lăsa jucat pe sfori. Eşti om, nu eşti paiaţă. Întreabă-te: ce făceai când te-ai simţit tu bine, când ai simţit o bucurie deplină, când ai simţit că nu-ţi lipseşte nimic? Şi nu, nu-mi da răspunsul că făceai dragoste. Asta implică o altă persoană. Când te-ai simţit tu bine cu tine, doar cu tine? Când te-ai simţit întreg, când te-ai simţit complet? Când a fost lumea rotundă pentru tine?

N-ai trăit încă acest moment?… Ok, dar crezi că e posibil? Crezi că poţi să te simţi aşa fără să stai atârnat de o altă persoană? Povestea asta cu jumătăţile care trebuie să se întâlnească pentru că doar aşa viaţa fiecăreia dintre ele va avea sens şi le va aduce fericirea este valabilă (poate) pentru unii. Nu trebuie să te simţi jenat sau inferior sau mai ştiu eu cum pentru că tu nu eşti la fel cu ceilalţi “norocoşi” care şi-au găsit jumătatea. Poate că norocul tău este să te găseşti pe tine, întreg. După aceea, vei putea atrage un alt întreg. Nu o jumătate. Un întreg nu poartă în spinare un alt întreg, nu trage în sanie, nu plimbă cu roaba o jumătate dependentă de virgula dintre întreg şi ea.

Ştii, e ok să fii întreg. Nu e o ruşine. Orice ţi-ar spune lumea. Asta dacă nu cumva vrei să trăiască lumea viaţa ta, iar tu să priveşti din sală, ca la cinema.

Dependenţa este stimulată şi se predă la toate vârstele, în toate colţurile (filozifice ale) lumii. Dependenţa se opune iubirii şi autenticei compasiuni. Dependenţa implică frica de pierdere, stimulează posesivitatea şi agresiunea.

Mai bine fă-ţi o listă cu lucrurile pe care le faci cu uşurinţă, cu plăcere, pentru care nu simţi că depui efort. Vezi care-ţi sunt talentele şi foloseşte-le. Sporeşte-le. Nu-ţi îngropa talantul doar pentru că nu e la modă sau pentru că aşa fac alţii. Oamenii sunt ca maimuţele din experimentul cu banana din vârful scării electrificate. Nu-l ştii?… ei, o să-ţi povestesc altădată.

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Dialogul de azi and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to 6 ianuarie 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s