După “Modul” ;)

Am petrecut un sfârşit de săptămână într-un loc frumos, încărcat de suflete frumoase.

Ne-am adunat la chemarea Soarelui şi-a Lunii? La chemarea Sufletului? A Zilei Fericirii? S-au aşezat astrele astfel încât să ne împărtăşim unii din alţii?… Nu ştiu. Toate elementele necesare converg şi colapsează într-o întâlnire, un punct în care Totul se manifestă pe sine exact aşa cum este în acel context.

Nu suntem conştienţi de toată “munca” ascunsă prin dedesubturile unei întâlniri. Câte elemente n-or fi “complotat” pentru ca acest curs, această întâlnire să se întâmple! Câte suflete n-or fi dat din aripi, nu şi-or fi cântat cântecul pentru a face posibilă această întâlnire… Fiecare întâlnire este un eveniment. Acolo unde se adună două suflete, se-arată şi al treilea. Poate că nu-l vedem pentru că încă stăm cu voalurile peste ochi, precum miresele înaintea altarului. Poate că îl simţim dar credem că sunt emoţiile corpului… Păi, da, chiar aceste emoţii de care, în general, ne grăbim să scăpăm ne-ar putea descifra invizibila Prezenţă. Dar învăţăm să reprimăm şi să suprimăm emoţiile pentru a fi conform cu aşteptările societăţii. Nu avem timp să ne cunoaştem, să ne conştientizăm trăirea ce suntem, pentru că ne consumăm timpul gândind “despre” şi învăţând mecanismele  agreate de alţii.

La-nceput, când învăţăm să descifrăm o partitură muzicală, nu avem cum să ştim nici cum se înlănţuie frazele muzicale, nici spre unde merg, nici ce sentimente trezesc ele în noi, micii pianişti. Avem nevoie de profesorul nostru care ne dă toate indicaţiile necesare pentru a parcurge drumul de la recunoaşterea notelor scrise în portative şi până la muzica născută din toate aceste simboluri ce reflectă vibraţia, frecvenţele combinate ale sunetelor. După multe etape şi ani de studiu, când am ajuns la capacitatea de a citi la prima vedere o partitură, se arată un fel de intuiţie a interpretării, astfel că, în numai câteva minute de studiu al hârtiilor pline de simboluri, avem capacitatea de a interpreta o piesă muzicală, nu doar de a înşira notele. Diferenţa dintre reprezentarea-inşiruirea corectă a notelor şi interpretarea sensului muzical, redarea unor emoţii născute din interacţiunile dintre frecvenţele sunetelor aşa cum sunt ele înscrise, cu o durată aparte, într-un ritm special, este foarte mare. Ca de la Cer la Pământ de mare această diferenţă.

Căutând sensul muzicii create de vibraţia fiecărei celule a corpului uman locuit de un suflet, pătrunzând în filosofia şi studiul acestor frecvenţe, putem deveni interpreţi minunaţi ai partiturii propriei vieţi. Nu este suficient să ai  talent şi intuiţie, este nevoie şi de muncă, de studiu, de practică. Altfel, degeaba ştii teorie!

Doresc tuturor studenţilor care au participat la acest curs să-şi recunoască talentul şi să dobândească sensul lucrării personale întru desăvârşirea simfoniei ce sunt!

Şi, le mulţumesc că au rezonat cu NOI!  În special tânărului de 12 ani ii mulţumesc pentru că tare mi-a bucurat inima!

P.S. Probabil că acum vor descoperi noi sensuri in spectacolul Eternul Spectator!

P.P.S. Tot ei vor înţelege mai bine şi titlul acestui articol! 😉

note

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Cuvinte-Words and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s