Şi înainte de Sumer?

“Cineva” mi-a spus că trebuie să ajung în Irlanda. Asta se întâmpla anul trecut. Şi-am ajuns. Am fost uluită de legătura profundă, energetică şi spirituală între pământurile care azi se numesc România şi pământurile de-acolo, care poartă numele de Irlanda. Am conectat o mulţime de locuri, de invizibile fire şi nerostite poveşti. Am ajuns chiar şi într-un loc unde am “recunoscut” Bicazul, lacul Bicaz al nostru, chiar dacă, bineînţeles, acolo nu era un lac. Era Oceanul Atlantic şi un mic golf. Aceeaşi reacţie, acelaşi gând, în acelaşi timp, în două minţi, în doi oameni: “Asta seamănă cu Lacul Bicaz!”

IMG_20140824_132806

Ciudat, foarte ciudat, nu? Cum să semene? Şi totuşi, aceeaşi informaţie ne-a străbătut creierele in acelaşi timp.IMG_20140824_131721

Cum să recunoşti ceva din Sarmisegetuza in Knowth? Cum să recunoşti ceva din Şinca Veche, Sarmisegetuza sau Corbii de Piatră, Nămăieşti, Cetăţuia, Munţii Buzăului sau Peştera Ialomicioarei… în Knowth, Newgrange, Slieve League Cliffs, Irlanda? Care ar fi legăturile subtile, invizibile, între aceste culturi străvechi, eneolitice?

kerbstone5-190      muzeul-cucuteni-2      cucuteni-trypillian-vase-romania-moldova-ukraine-oldest-civilizations-eastern-europe2     N3K1      K2      N5      N4Curcubeu la Newgrange

Un pod de legătură în cer, ca un fel de dovadă pentru ceea ce gândeam plecând de la Newgrange. Nu cu celţii au legătură locuitorii Bucovinei şi Maramureşului! Cu ceva de dinaintea lor. Să fie Civilizaţia Cucuteni?

https://www.youtube.com/watch?v=TNM65ucSAgo

https://www.youtube.com/watch?v=JeHYyjDhwdM

Dar ce legătura va fi între China, zona României, Moldovei, Ucrainei, Bulgariei, Irlandei…? Să fi fost oare o singură modă pe Pământ la vremea aceea? O singură cultură, o singură omenire?… Să se fi născut aşa şi Sumerul, şi toate celelalte, Egiptul, Grecia? Dintr-o unică civilizaţie ce-şi reprezenta cunoaşterea, simbolurile si viaţa la fel, in aceeaşi manieră, indiferent în care parte a Pământului s-ar fi găsit?

S-or fi retras în adâncul pământului acei inteligenţi artişti? Şi-or fi impregnat informaţiile în piatra pâmănturilor pe care călcăm – atât de diferit – români, moldoveni, ucrainieni, greci, egipteni, iranieni,  tibetani şi mai ştiu eu ce alte popoare de azi?

Sunt o mulţime de teorii şi o mare de tăcere. Totuşi, şi în prezent, neliniştite sunt toate aceste zone frumoase, misterioase, atrăgătoare.

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Cuvinte-Words and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s