12 august

Pe Maestrul Dang nu l-am recunoscut nici după nume, nici după poze, deşi, când am intrat în sala unde se ţinea cursul şi i-am văzut fotografia, mi s-a părut că îl cunosc. Nu chipul, nu înfăţişarea, ci amprenta energetică a sufletului i-o recunoscusem. Mi se mai întâmplase aşa, să recunosc suflete pe care le iubeam de dincolo de lumea asta, dar acum era vorba despre mult mai mult.

De fapt, când am intrat prima oară în legătură cu energia pe care o aducea, căreia îi deschisese porţile astfel încât cei care veneau la cursurile sale să dobândească şi ei acces , nici măcar nu era vorba despre el sau despre vreo imagine a lui. Nu era vorba nici despre persoana prin intermediul căreia am intrat în legătură cu ceva ce cunoşteam, aşteptam, după care tânjeam.

Era în vara lui 2000. Mă aflam la, pe-atunci, contabila şi ulterior buna mea prietenă, Irina. Mă durea capul îngrozitor. Aveam din ce în ce mai des asemenea dureri de cap, care nu treceau cu nicio pastilă. Mă mai auzise în câteva rânduri plângându-mă de dureri de cap, dar în ziua aceea a îndrăznit să-mi spună că, dacă vreau, dacă-mi dau acordul, ea poate încerca să-mi facă un transfer de energie şi este posibil, nu şi garantat, să-mi treacă durerea de cap. N-am pus nicio întrebare, am încuviinţat doar şi, după câteva secunde, de-abia aşteptam să termine ca să-i spun: “vreau şi eu să-nvăţ  asta! Ce este?” Mi-a povestit puţin şi n-am reţinut decât că nu se ţineau prea des asemenea cursuri, aşa că am rugat-o să mă anunţe imediat cum află de următoarea dată în care se ţinea cursul de energie universală. Durerea de cap îmi trecuse instantaneu, dar nu asta mă impresionase. Recunoscusem în energia pe care o simţisem ceva foarte important pentru mine. Ceva ce nu mai întâlnisem nicăieri. Un ceva care îmi amintea “de-acasă”.

Nu l-am întâlnit în carne şi oase decât cu un an înainte să părăsească brusc această lume. Aproape şase ani, pe omul Dang l-am văzut doar pe-un ecran. Nu şi pe spiritul maestru care îl locuia. Cu-acesta era foarte simplu să mă conectez, aşa cum le era şi celorlalţi studenţi ai şcolii de energie universală. Omul Dang ne spunea de multe ori să nu uităm că şi el este un om. Şi,  “cât eşti om, eşti limitat”. Dar spiritul său, sufletul său nu cunoştea bariere sau distanţe ori timp. Aceasta este diferenţa pe care o fac între maeştri de tot felul şi Maeştri. Maeştrii – cu m mare – sunt tare puţini. Comunicarea cu aceştia nu se poate stabili conştient dacă nu ţi-au dat ei permisiunea. Te pot ajuta, subtil, fără să ştii, să înţelegi, fără să conştientizezi, dar “faţă-n faţă” cu ei nu poţi sta dacă nu există un canal real de comunicare pe care Ei îl deschid şi-l controlează. Totul depinde de frecvenţa pe care emite omul. Ca la cititorul electronic de carduri. Ai card de acces, intri, n-ai… aştepţi să-ţi deschidă cineva sau pleci.

Cum a plecat pe neaşteptate, în 12 august 2007, Maestrul Luong Minh Dang nu a lăsat alte indicaţii în afara celor pe care le împărtăşise la cursuri. Suficiente, dacă mă gândesc bine. Măcar de-am fi reuşit să ni le traducem pe toate, să le descoperim cu toţii esenţa dincolo de cuvinte. Oricum, n-a plecat fără să predea “ştafeta”. Ca şi în alte binecunoscute situaţii, ce fac discipolii cu ştafeta primită depinde de ei, dar şi de voia şi nevoia universului. Maestrul Dang nu voia discipoli, chiar dacă avea mulţi. El voia maeştri. “Măcar 1% dintre voi să reuşească, şi lumea va suferi mai puţin.” a spus la ultimul curs, nivelul 20, pe care l-a ţinut la sfârşit de iulie 2007.

Azi poate că îşi vor aminti de el toţi cei care au fost atinşi de lumina lui, măcar o dată. Spiritul Maestrului îi va saluta pe toţi, indiferent de câte trepte au urcat, indiferent de cât l-au iubit sau judecat pe omul Dang, indiferent de cât au putut înţelege sau recunoaşte din cuvintele şi atitudinile şi faptele omului.

“Numai o fiinţă umană poate ajuta o altă fiinţă umană.” Trebuie să fii om – fiu sau fiică de om – pentru a putea exprima divinitatea pe Pământ! Pentru că omul este intermediarul, este vehiculul prin care cele două lumi se pot întâlni şi exprima, se pot desfăşura, se pot trăi. Omul este mijlocitorul Cerului pe Pământ şi al Pământului în Cer!

Un singur scop avea Maestrul Dang: eliberarea omului din ignoranţă, eliberarea din suferinţă a omenirii. Şi-o singură cale cunoştea, cea mai scurtă cale: prin Iubire către Iluminare!

Colaj MD

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Cuvinte-Words and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to 12 august

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s