Zâmbeşte sufletului,

şi-atunci când sufletul îţi zâmbeşte înapoi, înseamnă că sunteţi împreună, că faceţi pereche. Înseamnă că vă iubiţi cu-adevărat, adică puteţi iubi şi pe alţii. Să-ţi iubeşti sufletul înseamnă să-l iubeşti pe Dumnezeu. Când zâmbeşti sufletului tău, îi zâmbeşti lui Dumnezeu. Şi Dumnezeu nu mai e trist. Lumea se luminează.

Atunci, bucuria născută din această iubire îţi dă puterea de-a fi în lumea ce încă pare nepregătită pentru Zâmbet,  pentru acea vreme în care omul va fi una cu sufletul său. Nu o pereche, ci o singură fiinţă. Într-o fuziune totală… “Eu si Tatăl una suntem” explica şi Iisus despre puterea lui. Dar cine să-nţeleagă când lumea era dominată de tot felul de imagini ale unui Dumnezeu ucigător… Atâta doar, că sufletul sau conştiinţa sau spiritul sau duhul nu e totuna cu mintea, cu matricile gândirii colective impregnate în scoarţa cerebrală  pre şi postnatal, şi nici cu emoţiile inimii supuse gândirii izvorâte din vrerile minţii.

Iar dacă ne căutăm sufletul în oglinzi, el ne va arăta şi mintea, ne va scoate în evidenţă şi ceea ce ne dorim să ascundem pentru că nu dă bine în lume. Ne va arăta tristeţea lui, ne va arăta frumuseţea lui, ne va arăta dacă vom avea ochi să vedem. Dacă nu vedem, dacă nu vrem să vedem, sufletul nu va insista, pentru că iubirea nu forţează nimic. Ea doar se oferă. Iar esenţa sufletului este Iubirea.

În vremuri de demult şi eu îmi căutam sufletul în oglinzi. Căutam să văd ceea ce ştiam că sunt, nu doar corpul şi etichetele sale despre care ştiam că aparţineau lumii. Şi, în acelaşi timp, speram să mă oglindesc doar în Lumină. Să nu mai văd chipuri, să văd doar Lumina. De-atunci au trecut mulţi ani. Si, da, am descoperit oglindirea Luminii.

 Untitled2

Mă întrebai cum poţi şti care este “vocea”sufletului tău şi care este “vocea” minţii pervertite de social, cum poţi discerne, cum te poţi întoarce la autenticul drum. Cum să nu mai fi bântuit de gânduri, de frecvenţe pe care nu ţi le-ai dori manifestate în realitate.  Poate că cel mai bine îţi răspunde textul spectacolului Eternul Spectator:

 Personajul Albastru – GYURI: Şi dacă nu voi şti nici atunci dacă m-am întâlnit cu mine? Cum poţi să fii sigur?

Personajul Verde – IOANA: Vei şti cu siguranţă! Viaţa şi evenimentele ei îţi vor arăta dacă este sau nu calea cea potrivitã. Nu dogma, nu dependenţa, nu ataşamentele, nici măcar credinţa. Ci realitatea sufletului tău. Este singurul prieten pe care îl ai. El îţi va arăta, el îţi va spune. Va da din aripi în pieptul tău şi tu vei şti. Este prietenul care te pune în legătură cu toată ţesătura universului. Dar dacă îl trădezi, dacă-l îngropi, dacă îl vinzi sau îl negi, îţi va fi mai greu, pentru că lumina este a lui, şi fără lumina sufletului care să-ţi lumineze înţelegerea, eşti în pustiu. Fii iubire! Fii lumina şi iubirea ce eşti!

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Cuvinte-Words, Dialogul de azi and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Zâmbeşte sufletului,

  1. Pingback: Zâmbeşte sufletului, | blogul lui gyuri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s