Ultimul Modul 1 in 2015

Azi am fotografiat probabil ultima înflorire a anului. Aşa am plecat de-acasă, cu frumuseţea uşor melancolică în mintea ochilor, până când soarele mi-a zâmbit atât de frumos, atât de frumos încât ochii mei au început să zâmbească şi ei! La radio melodiile curgeau una după alta, una mai frumoasă ca alta. Părea că-mi vorbeau şi ele. Am petrecut câteva ore foarte frumoase azi. Şi totul in jurul meu era frumos. Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie îmi place să văd frumosul.

ultima inflorire 8dec2015

Am fost întrebată de ce nu explic mai mult despre modulele astea, despre ce înseamnă Calea Omului în Secolul XXI. Eu cred că cine are cu adevărat nevoie, găseşte răspunsuri şi pentru mintea întrebătoare. Cine simte, n-are nevoie de cuvinte. Pur şi simplu se simte atras de ceva ce nu poate explica, ceva ce cunoaşte fără să fi cunoscut. Chiar dacă mai târziu se va strădui să-şi explice, nefăcând nimic mai mult decât să limiteze în cuvintele mici măreţia simţirii sale, dar, ori de câte ori m-am străduit să explic, mi s-a părut departe, tare departe de ceea ce este, de fapt… atât de aproape.

Ne autolimităm prin gândire la fel cum ne expandăm prin tăcere. Persoana noastră, individul social obişnuit să fie şeful vieţii şi al corpului  îşi doreşte să ştie pentru a controla, astfel mascându-şi frica, fantastica frică de dispariţie. Pentru că ego-ul acesta ştie că nu va dăinui. De-aceea se străduieşte să fie “cineva”.

Cine are cu adevărat nevoie şi este pregătit sau, aşa cum se spune, îi este scris în destin, va rezona oricum, fie că mintea sa primeşte răspunsuri, fie că este atrasă sau nu. Mintea este educată să reacţioneze la stimuli, să manifeste o reacţie în funcţie de baza de date existentă şi conţinută dinainte. Ceea ce însă nu recunoaşte, adică informaţiile care nu-şi găsesc un termen de comparaţie pre-existent, vor fi ignorate de minte oricum. Şi-atunci, de ce să mai pierd timp?

Calea naturală a fiirii pare a fi o evoluţie în sine. Evoluăm pentru a ajunge la bun simţ, compasiune, respect şi cooperare. Căutăm să inţelegem iubirea pentru că ne-am desprins din ea. Facem cursuri şi învăţăm să ne dezvăţăm de ceea ce am învăţat atâţia ani: competiţia, invidia, discriminarea, minciuna, ipocrizia, ura, frica. Facem cursuri ca să ne reamintim de iubire, de originea noastră divină, de frumuseţea naturală a iubirii.

Spiritualitatea este un mod de viaţă, nu o ştiinţă. Este calea de a fi cu adevărat OM. Nu doar un animal mai feroce decât oricare altul. Dându-i-se cuvântul-gândirea-vorbirea, omului i s-a dat puterea de a-şi crea povestea vieţii. Prin înmulţire, însă, a dat peste o altă problemă: comparaţia. Programul dintâi spune că prima analiză critică comparativă a fost făcută de însuşi Dumnezeu:  între ofrandele aduse de Cain şi de Abel. Firesc, dacă ne gândim că se adresa celor ce trăiau experienţa cunoaşterii binelui şi a răului. Cu alte cuvinte, ne întoarcem spre acel program şi ne străduim să alegem iubirea şi nu invidia, să alegem să facem aşa cum ne-a spus Iisus, adică să nu mai reacţionăm la “palma” sau la ispita înfăţişată. Alegem să ne iubim seamănul, alegem să ne bucurăm pentru bucuria lui, pentru laudele primite de el. Şi ne putem bucura de realizările lui pentru că ştim că ceea ce a fost realizat de unul, devine un bun general pentru noi toţi, la care, mai devreme sau mai târziu, cu toţii avem acces. Ne bucurăm fără a-l împinge departe de noi, pe un tron al superiorităţii, pentru că şi asta este o discriminare. Aşa cum îl izolăm şi pe Dumnezeu, aşa îi izolăm pe toţi aceia care au avut inspiraţia să găsească ofrande potrivite. Ii aşezăm sus, pe un tron şi le punem în cârcă toate responsabilităţile noastre… Doar ei au dovedit că pot! Atunci “să ne poată” şi pe noi!

Modul natural prin care se conectează informaţiile în acest univers nu poate fi explicat, ci revelat. Rezonanţa, conexiunile între câmpuri, forme, forţe, idei, suflete, oameni funcţionează şi dacă mintea nu ştie. Funcţionează oricum. Pentru că nu mintea asta a creat rezonanţa naturală, echilibrul sau mişcarea in univers. Mintea omului, chiar şi-atunci când încearcă a înţelege ceea ce  observă, dacă vrea să observe, este limitată de parametrii fizici ai frecvenţelor mai mult sau mai puţin subtile specifice câmpului de experienţă si aparatului senzorial. Ba chiar, pot spune că mintea (sau gândirea) este un produs de natură karmică dat fiind limitările impuse. Inteligenţa naturală a corpului se află în strânsă legătură cu înţelepciunea sufletului, adică acea energie care traversează corpul, care îl animă, care face legătura între Cer şi Pământ.

La Modulul 1 vorbesc şi despre lucrurile acestea, dar nu vorbele sunt importante, ci energia din spatele lor.  De-aceea spun că mai degrabă înţeleg sufletele,  pentru că ele pot recunoaste limba energiei. Depinde de cât de puternic este un suflet într-un trup. Dacă mintea se dovedeşte mai puternică, atunci sufletul degeaba dă ghes. E ca şi cum ar bate discret într-o uşă în spatele căreia se-aud zgomotele puternice ale unei discoteci. Mintea vrea să se distreze întruna. La maximum. Aşa că n-are cum auzi ciocăniturile discrete ale sufletului.

Mai sunt şi alte explicaţii prin blogul ăsta, prin altul, prin cărţi, dar în apusul acestei zile nu am avut altă inspiraţie pentru a răspunde acestei întrebări.

apus 8 dec2015

Culorile reale nu erau cele din fotografie. Undeva un roz pal alăturat albastrului seren (că tot au fost desemnate culorile anului 2016), un yin-yang al iubirii necondiţionate. În alt loc, un cyclamen învolburat… Frumos şi apusul acesta. Dar nicio autentică dovadă a frumuseţii sale în afara percepţiei şi a trăirii mele.

S-aveţi o săptămână inspirată!  Fie ca lacătele inimilor şi ale minţilor să se desfacă!

 

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Cuvinte-Words, Seminarii - Seminars and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s