Simbolul Luminii

Lumânarea nu este un obiect care aparţine vreunei religii. Este un simbol al focului care conţine şi dăruieşte lumina şi căldura, înţelepciunea şi iubirea, al focului sacru ce te ajută să vezi, să înţelegi, să cunoşti, să dizolvi întunericul necunoaşterii, deci şi pe cel al fricii. Este un simbol al focului care purifică orice umbră- in acest context referindu-mă la fals, minciună, ipocrizie, făţărnicie, complot, trădare, răutate, ură, mânie, gelozie, invidie, mândrie, trufie – un foc care expune ruşinea şi vinovăţia întru vindecare, focul care nu permite ascunderea, care arată umbrele într-o manieră exagerată tocmai pentru a fi văzute.

Acest foc leagă omenirea de zeii care au guvernat-o, cu titanii de mai sus lor, dar mai ales cu ceea ce este dincolo de ei. Simbolizează depăşirea graniţelor Timpului, comunicarea între toate palierele dimensionale delimitate prin frecvenţă, simbolizează egalitatea, recunoaşterea naturii egale intrinseci oricărei scântei de Viaţă – Scânteia Primordială, divină sau universală – revelaţia Luminii ce permite manifestarea vieţii în Viaţa Absolută.

Acest foc, această lumină accesează esenţa-energia-puterea realităţii ultime, acea Realitate ce nu poate fi descrisă, nu poate fi încarcerată prin cuvintele omului. Ea poate fi doar trăită. Pentru aceasta omul trebuie să stea tăcut, liniştit şi neclintit în credinţa sa faţă de această Viaţă omnipotentă, absolută, căreia poate să-i ceară sprijinul lăsând să se înalţe sunetul-lumină (rugăciunea nevorbită) din chiar miezul focului din inima sa. Se vor amplifica, astfel, cele mai puternice mesaje pe care omul, fie că ştie, fie că nu ştie, le transmite-emite. Într-un singur caz intervine această Viaţă dincolo de mesajele omului: atunci când Viaţa spiritului este în pericol. Când viaţa unui popor, a spiritului său este ameninţată de Moarte, atunci Focul Sacru se manifestă prin toate tainicele scântei aflate în sufletul sau în suflarea de Viaţă care animă trupurile umane ce se adună într-un popor, oricare ar fi epoca istorică şi dimensiunea sau numele poporului.

hundreds-of-candles

Lumânarea vine din natură. Albinele şi bumbacul oferă substanţă materială focului. În vremurile noastre putem accepta că toate elementele, Litiu, Siliciu, oricare dintre componentele unui telefon mobil, de exemplu, sunt tot natură. Luminile  înălţate aseară, în Piaţa Victoriei, chiar dacă n-au fost un milion, dar au fost suficiente cât să se vadă.  S-a aprins crucea de lumină în poporul român. Şi asta nu se limitează la o religie, oricare ar fi aceea.

e1283a2d-8216-4775-a932-a5f9dac5f424

Advertisements

About daniela marin

om human
This entry was posted in Cuvinte-Words. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s